dilluns, 18 d’abril del 2011

Totes les forces polítiques coincideixen en què cal millorar la mobilitat

L'Ègara Fòrum Mobilitat ha organitzat un col·loqui per analitzar la situació que viu la ciutat pel que fa al trànsit. Representants de les agrupacions locals han compartit punts de vista i possibles propostes Ara fa un any va néixer l’Ègara Fòrum Mobilitat amb l’objectiu de millorar el trànsit de la ciutat. Una de les seves propostes és generar debats, una acció que s’ha dut a terme aquest dijous amb representants dels partits polítics.Per a Lluïsa Melgares, regidora de Mobilitat: "Sí és veritat que el 45% es mou en cotxe privat. I aquest és el tant per cent que hem de treballar. Com ho fem? Doncs potenciem les polítiques perquè siguin atractives, ja siguin a peu o en bicicleta."Per a Josep Rull, portaveu de CiU: "El problema és que tenim un sistema que està concebut per a una ciutat de 160.000 habitants, i no per a una de 210.000. Amb l'entrada en funcionament dels FGC haurem de ser capaços de revisar aquest sistema de les línies de transport públic."Segons Manel Pérez, portaveu d'ICV: "La mobilitat és una visió molt més global que té efectes ambientals, socials, de cara a la salut, prespectiva d'accidentalitat, etc."Per a Gabriel Turmo, portaveu del PP: "Una de les problemàtiques de Terrassa és la mobilitat. Penso que és una situació que és verificable per tots. Des d'una vessant o altra, tots ens desplacem per la ciutat i podem comprovar quina és la situació, i no és bona."Per a Isaac Albert, portaveu d'ERC: "Crec que coincidim que treballem tots per millorar la qualitat de l'aire, que treballem també per la salut pública, que treballem també per la salut de les persones. I que modificar els hàbits de mobilitat és bàsic per avançar en la qualitat de vida i per avançar en la salut pública de les persones."Tots ells han defensat la importància de crear una ciutat sostenible, de fomentar la conscienciació ciutadana, on es potenciïn els transports públics i s’adeqüin a una ciutat de més de 215.000 habitants.

dimarts, 5 d’abril del 2011

Debat polític sobre MOBILITAT - 14 d'abril

Us convidem al DEBAT POLÍTIC sobre MOBILITAT a TERRASSA
• Dia: dijous 14 d’abril de 2011
• Hora: de 18.30 a 20.00 h
• Lloc: Diari de Terrassa (carrer Vinyals 61)
• Assistència lliure


Comptarem amb la presència dels 5 partits amb representació al consistori.

Organitzat i moderat per l’Ègara Fòrum Mobilitat (EFM).

Coneixerem les propostes de cada partit i les seves respostes a aquestes 4 preguntes:


1. Quines mesures es preveu dur a terme per possibilitar un canvi modal en els desplaçaments interns a la ciutat de Terrassa?
2. Quines mesures consideren necessàries per al canvi modal en els desplaçaments per la 2a corona metropolitana de la que Terrassa forma part?
3. Quines mesures i prioritats tenen per assolir l’objectiu de model de ciutat per a tothom?
4. Quines mesures proposen per potenciar l’ús de la bicicleta a la nostra ciutat?


Esperem comptar amb la vostra presència, gràcies per fer-ne difusió!


Salutacions,
Ègara Fòrum Mobilitat (EFM)


C/e: egaraforum@gmail.com

Bloc: http://egaraforum.blogspot.com/