dijous, 31 de maig del 2012


Terrassa, pionera a l’Estat en la promoció de la bicicleta a les escoles









Amb la iniciativa 'Ambicia't a l'institut' es vol promoure l’ús de la bicicleta entre els més joves. Entre maig i juny el Bicicleta Club de Catalunya té previst oferir 15 cursos més a diferents centres educatius de la ciutat


Els alumnes de 6è de primària de l’Escola Joaquima Vedruna han participat en l’activitat “Ambicia’t a l’institut” que té com a objectiu promoure l’ús de la bicicleta entre els més joves. Després de rebre una classe formativa amb consells de seguretat i circulació per part del responsable del BACC, Haritz Ferrando, els nens han sortit amb les bicicletes al carrer per posar en pràctica els objectius assolits en la classe teòrica. 

Segons l’alumna de 6è de primària, Cristina Aguilera: “Anirem a passejar per Terrassa i després ens farem unes pràctiques, a mi em sembla molt bé perquè així podem practicar més”. 

El tinent d’alcalde i responsable de Mobilitat, Jordi Ballart, ha estat present a l’escola i ha presentat aquest pla de Promoció de la bicicleta entre els més joves. Així valora la iniciativa: “Durant els últims temps hem fet un esforç a nivell d’infraestructures a la ciutat; tenim 35 carrils bici, tenim aparcaments per bicicletes segurs, tenim barris amb zones 30 i ara havíem de fer un pas més i sensibilitzar a la ciutadania per tal que utilitzin tota aquesta infraestructura que hem fet. I d’aquí aquest Pla de Promoció de la Bicicleta pública que el que fa és un salt qualitatiu i sobretot amb l’objectiu de formar als adolescents i joves i capacitar-los per que puguin circular per la ciutat de forma segura". 

Terrassa és una ciutat pionera en la promoció del transport sostenible i en aquest cas, ha estat també la primera ciutat de l’estat espanyol que ha posat a la disposició de les escoles una activitat basada en el model anglès Bikeability

Els alumnes de 6è han fet un recorregut d’aproximadament 5 km pels barris de les Arenes, la Grípia i el Món Perdut. Entre els mesos de maig i juny el BACC té previst oferir 15 cursos més a diferents centres educatius de la ciutat

dimecres, 30 de maig del 2012


CICLE DE CONFERÈNCIES 2012 DE L’ÈGARA FÒRUM MOBILITAT (ÈFM)

L’Ègara Fòrum Mobilitat (ÈFM), com a espai permanent de debat en temes de mobilitat, presenta la tercera conferència del seu cicle.

Dimecres 30 de maig a les 7 de la tarda a la Sala Fòrum del Diari de Terrassa (carrer Vinyals 61). Entrada lliure.

------------------------------------------------------
Si vols un ou... et compres una gallina?
------------------------------------------------------

Convidem als representants de l’empresa SOCIAL CAR per a que ens parlin del seu innovador servei. Hi haurà un debat posterior.



A més, hi ha una promoció especial fins al 12 de juny per a totes les persones que es registrin a la seva web:

el sorteig del lloguer d’un cotxe Social Car i dues nits d’hotel. Més informació